Doktor Mehmet AVCI: Korkulacak Birsey yok dedi.

0
4739

Fransa Gurbetci’lerin En guzel aciklamalari ile aydinlatti.

Doktor Mehmet AVCI  son zamanlar da yaptigi vidéo paylasimlari ile Fransa Gurbetcilerimizi Tedirgin olmakdan Kurtardi. Insanlarimiza en aciklamali sekilde anlatim da bulunan doktor Mehmet AVCI Hastalarin Bircok kisminin %90 gibi buyuk bir kisminin Bu hastaligi farketmeden ufak septomlarla atlatabilecegini dile getirdi.

Fransa da Her yil kaza, kanser, grip Gibi olaylar sebebi ile bircok Vatandasini kaybettigini ifade eden doktor, bu salginin medya tarafindan cok fazla dile getirdigi icin insanlarda panik ortami yaratildigini soyledi. Oysa bu salgindaki oranlardan cok fazla oranlarla diger hastaliklardan insanlarin hayatini kaybettigini soyleyen doktor mehmet AVCI,sadece onlemlerimizi alarak salginin guvenli bir sekilde gecmesini beklemek gerekiyor dedi.

Hastalarin %90 gibi bir oraninin enfeksiyon oldugunun salginin bulastiginin farkında bile olmadığını kaydeden Avcı, “Sadece biraz nezle, boğaz, baş ağrısı, hafif ateş ve öksürükle atlatıyorlar.”dedi.

Bu hastalik da en cok 65 yas ustunun risk altinda oldugunu dilegetiren mehmet AVCI bu hastalikda sadece yas siralamasina dikkat edilmesi ve bu yas sinirindaki insanlarla Temas halinde olmamamiz gerektigini dile getirdi. Cunku Hayatini kaybeden hastalarin buyuk kismi 65 yas uzeri oluyor dedi.

Panik Yapacak stres icinde yasamamiza sebep bişey yok

Fransa Genelinde her yil 164bin kisinin Hayatini kanser den öldugunu, her yil trafic kazasinda hayatini kaybedenlerin sayisinin 5bin cesitli enfeksiyonlar sonucunda Hayatini kaybedenlerin sayisinin 26bin oldugunu soyleyen doktor bunlara nazaran coronavirus den Hayatini kaybedenlerin sayisinin normal oldugunu dile getirdi.

Bu salginda Ölüm sayilari dikkate alinmali. Sayilan vakalarin cogunlugu iyilesiyor dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz