ilgiltere’de Cocuklar’da Görülen hastalik Belirtileri, Fransa Paris’de ortaya cikti.

0
23784

Ingiltere de 1 Hafta önce ortaya cikan ve 2 ile 10 yas alti cocuklarda rastlanan Hastalik Fransa’da ortaya cikti.

Ingiltere’de Cocuklarda Gorulen hastalik belirtileri Paris de Necker hastanesinde 20‘ye yakin cocukda görüldü. 2 ile 10 yas arasi cocuklarda görülüyor en cok 5 yas altinda etkili oluyor.

Kawasaki Hastaligi ile benziyor

Bircok Avrupa ulkesi Covid-19 ile mucadele ederken 1 hafta once ilgiltere de ortaya cikan kawasaki benzeri hastalik Fransa,italya,ispanya da görulmeye basladi. Fransa nin ile de france bolgesinde Paris de Necker Hastanesinde 20 cocukda belirtilerine rastlandi.

Toksik şok sendromu ve Kawasaki Hastalığı belirtileri

Açıklamaya göre bu yeni hastalıkta ağır Covid-19’un yanı sıra toksik şok sendromu ve atipik Kawasaki Hastalığı belirtileri görülüyor. (Kawasaki Hastalığı’nda orta büyüklükteki damarlarda inflamasyon gelişiyor ve damarlar şişiyor.)

Uyarıda çocuklarda karın ağrısı, mide-bağırsak sorunlarıyla kardiyak inflamasyonu görüldüğüne dikkat çekilerek bu belirtileri gösterenlerin derhal hastaneye sevk edilmesi istendi.

Covid-19 ile Baglantasi varmi?

Bahsedilen Belirtiler ile hastanelere gelen cocuklarin Tedavilerinin devam ettigini belirten yêtkililer genellikle 10 yas alti cocuklarda rastlanan bu hastaligin coronavirus ile baglantisi olup olmadigi arastiriliyor dedi.

https://www.leboncointurc.com/ingilterede-doktorlara-uyari-cocuklar-arasinda-koronavirusle-baglantili-yeni-bir-hastalik-goruluyor-olabilir/


YASAL UYARI! LEBONCOINTURC İçerikleri Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapılamaz, Kanuna Aykırı Ve İzinsiz Olarak Kopyalanamaz, Başka Yerde Yayınlanamaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz